Учениците усвоиха важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при

...
Учениците усвоиха важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при
Коментари Харесай

Бургаски училища се включват в националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI”

Учениците усвоиха важни правила за вярно държание при секване на улици, при пътешестване в автомобил и при ръководство на колела и тротинетки

Четири бургаски учебни заведения се включват в националната просветителна акция „ Пресичам безвредно с TEDI “. С открит урок по сигурност на придвижването по пътищата в ОУ " Петко Р. Славейков " бе обещано началото на самодейността в морския град. Представител на Главна дирекция „ Национална полиция “ срещна първокласниците в учебното заведение с главните правила, които те би трябвало да съблюдават за своята пътна сигурност.

Кампанията се провежда за трета поредна година от Тимбарк България, взаимно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи. Поради Covid-19 рестриктивните мерки, предходните ѝ две издания се организираха напълно онлайн благодарение на особено основан онлайн мултимедиен урок, създаден взаимно с специалисти от сътрудниците в самодейността.

Поради Covid-19 рестриктивните мерки, предходните ѝ две издания се организираха напълно онлайн благодарение на особено основан онлайн мултимедиен урок, създаден взаимно с специалисти от сътрудниците в самодейността. Иновативният урок е наличен гратис за всички учебни заведения в страната на и в него са показани трите функции на децата, като участници в придвижването по пътищата – ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Така учениците от началните класове могат да усвоят значими правила за вярно държание при секване на улици, при пътешестване в автомобил и при ръководство на колела и тротинетки. Урокът включва и онлайн тест за инспекция и затвърждаване на добитите познания.

Тазгодишното издание на акцията „ Пресичам безвредно с TEDI “ за пръв път ще се организира в хибриден формат, като представители на Главна дирекция „ Национална полиция “ ще създадат на практика образования в учебни заведения в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

Разработеният онлайн урок дава опция на всяко заинтригувано българско учебно заведение да го употребява и да стане част от Кампанията. До момента своето категорично предпочитание да се включат в самодейността са декларирали 53 учебни заведения от 22 обитаеми места, в това число и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през образованието единствено тази година е близо 10 000.

„ Кампанията „ Пресичам безвредно с TEDI “ е част от обществената корпоративна отговорност и политика на „ Тимбарк България “. За нас е значимо, с изключение на даването на висококачествени сокове, нектари, питиета и плодови мусове на децата, да оказваме помощ за тяхното обучение и по-добра осъзнатост на и около пътното платно. Изключително позитивната противоположна връзка, която получаваме от учителите и родители за предходните две издания на самодейността ни кара да се усещаме горди и щастливи, че можем да продължим да реализираме акции потребни за обществото. “, разяснява Мария Добрева, Бранд управител в „ Тимбарк България “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР